Over Laurrence

portretfotografie, portraitphotographyLaurrence is het communicatieadviesbureau van Laurence Blairon, freelance tekstschrijver in het Frans, geboren en getogen in Mons (België), en al meer dan 20 jaar woonachtig in Nederland.

Een journaliste van opleiding

Kort na mijn studie journalistiek verhuisde ik in 1991 naar Den Haag, waar ik ging werken bij het internationale persbureau Agence France-Presse (AFP). Zeven jaar lang schreef ik daar in het Frans over bijna elke denkbare gebeurtenis in Nederland.

Internationaal geörienteerd

In 1998 waagde ik de sprong naar de Verenigde Naties, waar ik voorlichtster werd bij het Internationaal Gerechtshof. Ik leerde er o.a. in een multiculturele omgeving te werken, en klom op tot Hoofd communicatie.

Na tien jaar was ik klaar om nieuw terrein te verkennen. Dat werd eerst het Internationaal Strafhof (als woordvoerster) en daarna de gemeente Den Haag, waar ik enige tijd de Franstalige website verzorgde.

Bruggen slaan tussen Franstaligen en Nederlanders

Vooral deze laatste betrekking zette mij aan om meer te doen voor een betere verstandhouding tussen Franstaligen en Nederlanders. In januari 2011 richtte ik Laurrence op om, door middel van communicatie, bruggen te slaan tussen de twee groepen en een waardevolle samenwerking te bewerkstelligen.

Laurrence geeft mij ook de gelegenheid om mijn grote passie voor het schrijven in het Frans, mijn moedertaal, te beoefenen en ten dienste te stellen van iedereen die graag met Franstaligen zaken wil doen.

Bekijk het LinkedIn profiel van Laurence Blairon

Reacties zijn gesloten.